2010. június 27., vasárnap

Idehaza vajon MIKOR jutunk el oda hogy nem kell egy fél havi fizetést mozgósítani azért hogy kényelmesen ellátogathassunk egy "nívósabb" rendezvényre..? Kényes dolog más zsebébe turkálni de nem kell hozzá diploma hogy átlássuk, irreálisak a rendezvényárak kishazánkban (ez nem csak a motoros bulikról mondható el). Ha rápillantunk egy külföldi -akár EU-s akár Amcsi- találkozó árszabására és azt magyarpénzre váltjuk akkor döbbenhetünk rá csak igazán hogy ez nagyon nincs így rendben..
Elképzelhető hogy nem a magyar péztárcához próbálják állítani a tarifákat (vagy csak mifelénk ilyen szar a gazdasági helyzet) de hosszútávon nem sok jót fog ez szülni sem a magyar sem pedig az idelátogató motorosok szemében ebben biztos vagyok, viszont szívből remélem hogy a jövőben sikerül ezen változtatni vagy legalább másképpen is kipróbálni!

19 megjegyzés:

  1. úgy tudom hogy valami ilyesmi már elindúlt Sóstófalván pár éve, a Szittyások rendeznek ingyenes barátias bulikat... gyönyörű helyen, szénnévart arcok kustomokkal, ingyen kajával, ingyen pálesszal....ingyen csajokkal! :)
    ééén már készülök...állitólag, most július.8-11.-ig lesz.

    VálaszTörlés
  2. Jövőre össze szeretnék hozni egy ingyenes kustom bulit. Motorokkal autókkal. Remélem összejön valami családias dolog.

    VálaszTörlés
  3. az nagyon jó lenne Nogg, de először a kawát hozd össze ha kérhetném... :)

    VálaszTörlés
  4. Mr J valószínűleg az álomvilágában él, mert én kapásból tudok 3 olyan ingyenes bulit, ahová bárki elmehet, na meg egy tucat olyat, ami meghívásos... Egyébként elgondolkodtató, hogy mástól várja a csodát: ingyenes bulik, szigor motorok a motoros újságokban... Mr J, Te miért nem szervezel egy ilyen bulit? Hol a TE szigor motorod? Szívesen bemutatom a Wildban!

    VálaszTörlés
  5. Kawa idén szalad, de Mr J-nek abban igaza van, hogy mindegyik motoros klub egy rendezvényből akar egész évre megélni. 30 ezres hetijegy??? + 2000/nap autóbeállásért??? 400.000 helypénz??? Ez nem Sturgis!!! Ne csodálkozzon senki, ha jövőre már csak sznobbuli lesz pár száz fővel az alsóörsi feszt! Jelzem, az EMAT shown a helyért ennek tizedét fizettem!!! Na ez magyarország, szégyen itt élni!!!

    VálaszTörlés
  6. millarca,amúgy nem értem a felháborodásodat, te nem azt látod mint mi?

    VálaszTörlés
  7. Teljes mértékig egyetértek a Janival és Norbival!
    Gondoltam lenézek erre a Harley találkozóra Alsóőrsre,amikor Nogg elmesélte mennyi a belépő elgondolkodtam,hogy ebből a pénzből 2-3 hétig etetem a családot...
    Én lennék a legboldogabb ember ha minden 2 héten kilót elbaszhatnánk a feleségemmel 1-1 találkozó kedvéért...

    Az ingyen bulihoz meg annyit fűznék,hogy biztos nagyon fasza,de tök ismeretlenül beállítani(ráadásul üres kézzel) illetlenség!
    Szóval az ingyen buli is pénzbe kerül csak nem a szó szoros értelmében...

    VálaszTörlés
  8. Nekem az a bajom, hogy én látom mindkét oldalról a dolgot. Az alsóőrsi rongyrázás rossz példa, mert a többi bulin nem ennyibe kerülnek a jegyek. Nem az én dolgom megvédeni a buliszervezőket, de csak abba gondoljatok bele, hogy az alapvető infrastruktúra milyen költségvetéssel jár. Egy igazi rockbuli megszervezéséhez nem kell másra várni. Nem kell hozzá más, csak egy nyugodt hely, barátok és tábortűz.

    VálaszTörlés
  9. Helyes. :) Alapvetően a nyavalygást nem bírom, meg a bezzegezést. Ha valakinek valami nem tetszik, tegyen ellene. Nem tetszenek a Wildban lévő motorok? Építs magadnak olyat, amilyen tetszik. Komolyan bemutatom! Nincs rá pénzed? Akkor ne fikázd más munkáját. Ugyanez vonatkozik a bulikra is.

    VálaszTörlés
  10. gyerekek!
    a "vén biker nyanyának" igaza van...
    ő minden keménymag klubnak a taliján otthon van, és csak egy-két jó fotóért megy.
    ti meg bort isztok, és vizet prédikáltok (ezt nem bántásból mondom).
    mert az ingyenes buli szervezésére nem kell másra várni...
    (a motorotok meg úgysem lesz kész sosem :P )
    Mr.J-nek meg a motorjára én is kiváncsi volnék mostmár...ennyi jó bejegyzése után :)

    VálaszTörlés
  11. húúú!!!
    de van hangulat:(
    ennyire bántó volt az előző pár hozzászólás?

    VálaszTörlés
  12. Butolay, ugyan már, csak reagálunk :) Mindig mindenre bólogatni kell? Főleg ennyi fikázásra? Én nem vagyok mérges, csak más a véleményem. De megyek is vissza a "helyemre", én jól érzem magam itthon is, szeretem az itteni barátaimat és elismerem a magyar motorokat és tetoválásokat is. Pá.

    VálaszTörlés
  13. millarcának még mindig igaza van!
    majmoljuk a nyugatot, fikázzuk és álltatjuk önmagunkat...
    talán valami kevés nekünk???
    millarca blogja az egyetlen ami nem a nyugatnak akarja megmutatni a nyugatot.

    VálaszTörlés
  14. Szerintem alaposan félreértettétek a dolgot: nem fikázásról van szó csak más stílust képviselünk,más tetszik, és tenni is fogunk a nekünk nem tetsző dolgok ellen. Nem arról van szó hogy nem tetszik az itthoni motoros élet de én látom hogy a nagy motorosoknak újdonságot mutatok és tetszik nekik. Millarca nem kell beállni a sorba ha van az embernek egy másfajta ötlete. látjátok még el sem kezdtük és már két tűz között vagyunk. Ha esetleg nem lenne rá pénzünk vagy kitartásunk véghez vinni valamit attól a más szara még nem lesz rózsaillatú. Ennyi!

    VálaszTörlés
  15. "látjátok még el sem kezdtük és már két tűz között vagyunk"

    én a 90-es évek elején csináltam két nagy klubbot is itt magyarországon, és ugyenez ment évekig, csak dúrvábban. pedig rendesen ment közben a "műhely előtti bulizás" meg a "réten főzés, sörözés". többször csináltunk találkozót is, ahová még hollandiából is jöttek. 2-3 évig tartott az egész, aztán az igazi motorosok kihullottak, átlagpolgárok lettek. a szerencsétlenek, még mai napig tolják a klubbokat, ahol szinte naponta cserélődnek a tagok...
    én vagyok az egyetlen aki azóta sem lettem átlagpolgár, nincs családom, mindig faragom a bobberemet, 992 óta tetoválok, airbrush-t festek, bőrdíszműveskedem...
    mindig vártam arra hogy összeálljon egy jó csapat, de két éve rájöttem hogy jó csapat nem létezik. csak mi kivűlről látjuk őket jónak.
    ezért abbahagytam mindent és csak motorozgatok. szerintem ti is tegyétek ugyanezt...

    VálaszTörlés
  16. Ááá, mi sem vagyunk klubfanok, csak motorozgatni akarunk páran.

    VálaszTörlés
  17. szevasztok!
    Igazából ennek a beszélgetésnek már semmi értelme sincs.
    de azért hozzáfűzök én is valamit :D
    Persze hogy majmoljuk a nyugatot,hisz minden jó dolog eredője(a rohadt kommunista mivoltunk miatt) a nyugat.
    Hülyeség lenne azt állítani,hogy egyikőnk sem vágyik egy Harley-ra,becsülendőbb esetben egy veteránra.
    Vagy gyerekkorunkban nem vágytunk egy jó bőrjakóra,amit nagy unszolva a szomszéd hozott Itáliából?És mind miért?hogy kitűnjünk a tömegből.Elég fura lenne ha a magyarok csak pannoniát és csepelt építgetnének csak azért hogy ugyan ne majmoljuk már a nyugatot...
    Szóval törhetünk nyugodtan pálcát egymás felett,de mindenkinek az életében vannak olyan dolgok amit a nyugat diktált.
    Az álmodozásról megy csak annyit:1 hónapja még álmodoztam arról hogy veszek egy motort.Ma már arról álmodozok,hogy olyan lesz amire szívesen felülök és képviselheti azt ami én vagyok.Nagyon remélem,hogy ez az álmom is valósággá válik,mint megannyi éjszaka kieszelt hülye ötletem.

    VálaszTörlés